حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | طريقة عمل البفتيك | |
طريقة عمل البفتيك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير:
- نصف كيلو لحم بفتيك
- نحضر التوابل بقى
- فلفل اسود- لمونه - طمطمايه-ملح
- طمطمايه مبشورة
- ليمون-خل
- ده البقسماط اللى هنعمل فيه البفتيك
- هنحط ع البقسماط ملح وفلفل اسود وكمون وشطه وشوية قرفه بتخليها ريحتها حلوه جداا
التحضير:
- ندق البفتيك
- الملح والفلفل واللمونه وطبعا شوية خل والطماطم المبشوره
- نقوم بتقليب الخليط واضافته الى البفتيك المدقوق
- نحطها فى التلاجه لمدة 3 ساعات
- وده البقسماط اللى هنعمل فيه البفتيك
- هنحط ع البقسماط ملح وفلفل اسود وكمون وشطه وشوية قرفه بتخليها ريحتها حلوه جداا
- نضرب البيض مع الشطة والفلفل الاسود
الطبخ:
- انا عن نفسى لما بعملها بسيبها فى التلاجه من بالليل وبطبخها تانى يوم لان لما بتبات فى التلاجه بتشرب التوابل والطماطم بتكون طعمها جميل جداا
- وبعد كدا احط شريحة البفتيك فى البيض
- وبعد مااشيل شريحة البفتيك من البيض احطها ع البقسماط بالشكل ده
- وبعدين افضل اضغط عليها باايدى علشان البقسماط يثبت فيها والبفتيك يتفرد
- بالشكل ده
- طبعا اسخن الزيت جدااا وبعدين احط البفتيك علشان يتحمر
- وبعدين تقلبيه لحد لما يتحمر من الجنبين
- لازم تحطى ورق علشان تحطى عليه البفتيك علشان يصفى اى زيت فيه
ملاحظات: تقدم على الغداء ساخنة | |
|