حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | السمك المشوى مع البطاطس | |
السمك المشوي بالبطاطس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وقت الطهي: ساعة المقادير:
- 1 سمكه متوسط الحجم
- 2 ثمره بصل كبيره
- 5 فص ثوم
- 2 ورق غار
- 1 ثمره ليمون كبيره
- 1 كوب كزبره خضراء مفرومه
- نصف م-ص فلفل أبيض
- 1 م-ص ملح
- 3 م-ك زيت زيتون
- 6 ثمره بطاطس صغيره
- 2 م-ص شطه مجروشه
- 2 قرن فلفل حار أو بارد
التحضير:
- يتم شق السمكه عميقا حتي يتمكن حشوها
- و من ثم ترش السمكه بالملح من الخارج و الداخل و تترك جانبا
- ثم يقطع الثوم و الليمون و البصل و الفلفل الي شرائح
- و من ثم توضع السمكه علي ورق الومنيوم و تحشي بالبصل و الكزبره و الليمون و الفلفل الابيض و الشطة و ورق الغار و قطع البطاطس
- ثم يرش علي السمكة قليل من زيت الزيتون و يرص قليل من شرائح الليمون و تغلف السمكه بورق الالومنيوم
- تجهز صينيه و توضع السمكه المغلفه بها و قليل من شرائح الليمون و 1 كوب ماء
الطبخ:
- تدخل صينية السمك المشوي بالبطاطس الي فرن متوسط الحراره و تترك لمده 1 ساعه او حتي النضج
- و يقدم السمك المشوي بالبطاطس في طبق التقديم
ملاحظات: تزين بقليل من الكزبره و الليمون | |
|