حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | طريقة عمل الهامبرجر بالبيت | |
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير:
- نصف كيلو لحم مفروم ناعم
- بصلة متوسطة ومفرومة ناعم
- 2ملعقة نشا
- ملعقة كبيرة بقسماط مفروم ناعم
- نصف ملعقة صغيرة بهارات لحمة
- نصف ملعقة صغيرة سكر
- ملح فلفل
- ملعقة صغيرة صوص صويا
التحضير:
- تبشرى البصلة ناعم جدا وتحطيها على اللحم وتقلبيها وتحطى كل المكونات اللى عندك وتقلبيهم كلهم كويس وبعدين تاخدى حتة حتة وتشكليها على شكل اقراص كبيرة وتكونى محضرة طبق من اطباق الفويل او اللى موجود عندك وترصى بقى وحدات الهامبورجر فى الطبق بس استنى
- بين القرص والتانى هنحط حتة كيس نايلون لغاية ما تخلص الكمية اللى عملناها
- وبعدين نحطها فى الفريزر لحين استخدامها
الطبخ:
- لما تيجى عشان تسويها ناخد ملعقة زيت او سمن فى طاسة وتحمر وحدات الهامبورجر على الناحيتين لمدة عشرة دقايق
- وتقدمية مع مكرونة او مع سندوتشات مع خس وكابتش وجبن شيدر
| |
|