حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | طريقة عمل الدجاج المكسيكى بالفرن | |
المقادير:
- 4 قطع صدور دجاج مخلية من الجلد والعظم
- 3 ملاعق كبيرة زيت
- نص ملعقة صغيرة ثوم بودرة
- 1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
- نص ملعقة صغيرة ملح
- رشة فلفل اسود
- نص ملعقة صغيرة فلفل شطة
- 1 كوب جبن شيدر
- صلصة الطماطم بالفلفل :
- 2 ملعقة كبيرة زيت
- 3 فصوص ثوم مهروس
- 1 حبة بصل مفروم
- 1 حبة فلفل اخضر بارد مفروم
- 4 قرون فلفل حار مفروم
- 3 حبات طماطم مقشر ومفروم
- 3 ملاعق كبيرة معجون طماطم
- ملعقة صغيرة فلفل اسود
- 1 ملعقة صغيرة ملح
- 2 ملعقة كبيرة كزبرة جافة
- 1 ملعقة صغيرة بابريكا
- نص كوب بقدونس مفروم
التحضير:
- طريقة اعداد الصلصة أولا:
- ضعى الزيت فى قدر متوسط واضيفى الثوم والبصل قلبى
- حتى يذبل وبعدها اضيفى كل مكونات الصلصة وقلبيها
- وبعدين خليها على النار مدة 10 دقائق حتى تتجانس وبعدين بعديها عن النار واضيفى البقدونس.
الطبخ:
- سخنى الفرن على 190
- فى صينية خاص بالفرن ادهنيه بالزيت
- وطبق صغير حطى فيه الثوم البودر والكمون والفلفل والشطة قلبى المكونات مع بعض وزعيها على صدور الدجاج لما تغطينها عدل بالخلطة من كل الجوانب
- الخطوة الثانية فى مقلى حمرى الدجاج على الجنبين حتى تصبح ذهبية
- بعدين نجيب صينية الفرن نضع فى قاع الصينية نص كوب من الصلصة اللى سبق تحضيرها وبعدين نضع فوقها الدجاج ثم نوزع عليها بقية الصلصة وبالنهاية نحط على الوجه جبن شيدر نخليه بالفرن 20 دقيقة
ملاحظات: يقدم الطبق ساخناً | |
|