حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | طريقة عمل طاجن العكاوى | |
طاجن العكاوي المقادير:
- اكيلو عكاوي مقطع
- ربع كيلو بصل قاورمه
- ابصله متوسطه الحجم
- املعقه سمن
- التوابل :نصف ملعقه صغيره من كلا من (فلفل اسود- فلفل ابيض-جنزبيل اخضر مبشور ناعم-قرفه-حبهان)- ملح حسب الرغبه
- 2ثمره طماطم متوسطه الحجم
- 2ثمره طماطم للتسبيكه
- 2 فص توم كبير الحجم
التحضير:
- نحضر الطماطم المسبكه : نخلط 2ثمره متوسطه طماطم في الكبه وليس في الخلاط حتي تكون كتل وليس عصير
- نضعها في اناء بدون اي زيت او سمن حتي تتسبك قليلا وتبخر جزء من ماؤها
الطبخ:
- -تشوح قطع العكاوي في ملعقه سمن و تترك علي نار متوسطه.
- -بمجرد وصولها للون الاحمر يضاف نصف كوب ماء و تترك لتغلي علي نار هادئه و تخرج صوصها.
- -تراقب كل عشر دقائق مع اضافه القليل من الماء اذا تبخر ماؤها.
- -بمجرد ما نلاقي اللحم استوي نصف سواء نطفي عليهاوننشل اللحم من الصوص.
- و نجهز الطاجن::
- -نقطع الطماطم و البصله والثوم شرائح رفيعه و ليس في الكبه
- نفركهم مع الملح و الفلفل و الجنزبيل و الحبهان و القرفه جيدا بايدينا.
- - نرص العكاوي في الطاجن و نضع في الفراغات بينها البصل القاورمه.
- -نضع فوقها خلطه البصل و الطماطم بالبهارات.
- -نضع فوقها الصوص الناتج من عمليه السلق.
- -نضع في الاخر ملعقتين من الطماطم المسبكه علي الوجه.
- -نغطي بغطاء محكم او بقطعه فويل ثم نضعها في الفرن علي درجه متوسطه.
- -نكشفها بعد 20 - 30 دقيقه ونطفي عليها لما نلاقيها استوت كويس بحيث يصبح من السهل فصل اللحم عن العظم..
- -نشغل الشوايه فقط بحيث يحمر الوجه و ياخذ شكل جميل.
ملاحظات: لا تخرج اللحمه من السلق وهي مستويه علشان تلحق تستوي شويه في الطاجن و تاخد الطعم المميز للطواجن | |
|