حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | طريقة عمل الكباب حلة | |
طريقة عمل كباب الحلة المقادير: كيلو لحمة5 بصلات متوسطة ملح +فلفل +بهارات لحمة بسلة او بطاطس او حمص شامى ملعقة متوسطة سمن بلدى او زيت ذرة التحضير:
- طعى البصل طرنشات وادعكيو بالملح والفلفل وبهارات اللحمة
- قطعى اللحم مكعبات صغيرة واضيفيها الى البصل مع التقليب
- يمكنك تركهم ساعة قبل الطهى ويمكنك الطهى مباشرة
الطبخ:
- ضعيهم فى اناء على النار مع وضع كمية مياة قليلة لحين ان يذبل البصل قومى
- بوضع ملعقة السمن وحركى المحتويات واعملى على اكساب البصل اللون البنى
- الفاتح .
- ان اردتى كباب حلة فقط اضيفى الماء الى اللحمة الى ان تنضج وتجف
- ان اردتى كباب حلة بالبسلة اضيفى البسلة قبل اتمام نضج اللحم بوقت يكفى
- لنضج البسلة يكون لديك كباب حلة بالبسلة يمكنك اضافة خضروات حسب
- رغيتك ويكون كباب حلة بالخضار
- اذا اردتى كباب حلة بالبطاطس قطعى البطاطس بع تقشيرها الى مكعبات
- واضيفيها قبل نضج اللحم يوقت كافى لنضج البطاطس
- اذا اردتى كباب حلة بالحمص قومى بنقع الحمص قبلها بفترة ثم اضافتة قبل نضج
- اللحم بوقت كافى لنضج الحمص
ملاحظات: تقدم على الغداء ساخنة | |
|