حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | طريقة عمل فطيرة شم النسيم | |
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير:
- كيلو دقيق
- 30 جرام خميرة
- 100 جرام حليب
- 100 جرام سكر
- 8 بيضات
- 25 جرام زيت
- 300 جرام زبدة طرية
- بيض مسلوق ملون
التحضير:
- *نذوب الخميرة ملعقة كبيرة فى قليل من ماء دافىء
- *نضع فى الخلاط كيلو الدقيق و1/4 كوب الزيت و1/2 كوب السكر و1/2 كوب الحليب
- *نخلطهم على سرعه بطيئة جدا ثم نبدء فى وضع البيض بيضة بيضة ورشة ملح
- *ثم نضع الخميرة المذابة مع الضرب ثم نضع الزبدة الطرية الصغيرة
- *ثم نرفع السرعه واضع رشة دقيق من اجل العجينة بس تلم بعد ماتتلم اشيلها واخليها تريح على جنب لمدة نص ساعه
- *ثم اعملها قطع صغيرة وكل قطعه ابرمها على هيئة صباع طويل واعمل ضفيرة بكل 3 صوابع
- ضعها على الصاج او الفها فى قالب مدور واتركها تخمر حوالى نص ساعه
- جيب بيضة وقليلمن الماء وقليل من السكر ونضربهم مع بعض كويس وندهن بيهم وش الضفيرة بالفرشاة علشان تلمع
الطبخ:
- ندخلها الفرن على حرارة 180 درجة مئوية حتى يتم نضجها تماما
| |
|