حمام الحرم Admin
عدد المساهمات : 1028 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 08/04/2012 العمر : 57 الموقع : جمهورية مصر العربية
| | طريقة عمل فطيرة السبانخ | |
فطيرة السبانخ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير:
- • كيلو سبانخ مسلوقة ممكن تتسلق وممكن تكون جاهزة.
- • رقائق هشة من أي سوبر ماركت.
- • ملعقتين صنوبر.
- • جبنة رومي مبشورة.
- • 5 فصوص ثوم مدقوق.
- • 2/1 كوب كريمة.
- • 2 بيض.
- • ملح وفلفل.
- • زبدة
التحضير:
- • نحضر الصينية ونضع فيها معلقة زبدة.. وبعد كده هاجيب العجينة وأفردها بنشابة ونضعها بحجم الصينية وأبططها.
- • نفرد العجينة في الصينية
الطبخ:
- نحضر طاسة ونضع ملعقة زبدة وأحطها على النار.
- • بعد ما الزبدة تسيح نضيف إليها السبانخ وأقلبها كويس
- نضيف إليها الملح والفلفل والبهارات والثوم مع التقليب المستمرّ.
- نحضر طبق واسع واكسر 2 بيضة مضاف ليهم رشّة ملح وفلفل واضربهم بالمضرب نضيف اليهم نص كوب كريمة (واقلبهم بالراحة)
- نضيف اليهم الجبنة المبشورة وشوية ملح وبهارات
- نحضر السبانخ ونضفها للخليط السابق واقلبهم كلهم مع بعضهم كويس.
- • نحضر الصينية اللي فيها الفطيرة وهاحط عليها السبانخ بالتساوي
- نرش الصنوبر من على الوش وأدخلها الفرن لمدة نص ساعة.
| |
|